Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki uwielbiam pod każdą postacią, te jednak wyjątkowo skradły moje serce. Prawdziwe smaki jesieni.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Masło rozpuść w garnku na małym ogniu. Wystudź. Jaja ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj rozpuszczone masło (może być lekko ciepłe). Mąkę wymieszaj z resztą sypkich składników. Mieszankę powoli dodawaj do masy jajecznej. Cały czas mieszaj. Ciasto odstaw na pół godziny. Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Podsmaż na maśle (4 łyżki) i posłodź miodem. Na wysmarowanej słoniną patelni smaż cienkie naleśniki. Połowę naleśnika przykryj jabłkami. Złóż na pół. Można podawać je posypane cukrem lub polane śmietaną.