Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonowiec z cukinią"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Masło stop, przestudź. Cukinię oczyść, zetrzyj na tarce o małych otworkach. Jajka wbij do miseczki. Ubij je z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Potem dodaj stopione masło. Ubijaj jeszcze kilka minut. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z solą, cynamonem oraz mielonymi orzechami.
Sypkie porcjami wsyp do ubijanej masy. Dołóż startą cuknię. Ciasto delikatnie wymieszaj łyżką.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Wierzch wygładź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 80 minut. Wystudź w foremce, potem ostrożnie wyjmij.Źródło: Naj