Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Siekamy z margaryną, cukrem ,cukrem waniliowym i cynamonem.Wbijamy jajka , a następnie energicznie zagniatamy ciasto.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na ok. 5 -mm placek.Foremkami wykrwamy wzorki.
Pieczemy ok.10 minut (aż ciastka ładnie się ładnie zarumienią)w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.Gorące zdejmujemy z blachy i układamy na tacy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Gdy się rozpuści - małą łyzeczka nakładamy niewielką ilość na ciasteczka.Gdy nałozymy czekoladę przychodzi czas na nałożenie bakali. ( orzechy włoskie należy posiekać)Odstawić do zastygnięcia czekolady. Smacznego:)))