Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowo-migdałowe markizy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Cukier puder przesiej przez gęste sitko. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę. Podczas ubijania porcjami wsyp cukier puder. Odłóż ok. 3 łyżek przygotowanej bezy, resztę wymieszaj z migdałami oraz cynamonem. Zagnieć ciasto. 2. Przygotowane ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm. Foremkami wytnij po 30 mniejszych i większych gwiazdek. Wyłóż pergaminem 2–3 blachy. Ułóż na nich ciasteczka. Małe gwiazdki posmaruj odłożoną bezą. Ciastka wstawiaj kolejno do piekarnika rozgrzanego do temperatury 125 st. Piecz po 20 minut. Ciasteczka wystudź na blachach. Potem ostrożnie zdejmij. Konfiturę malinową podgrzej, przetrzyj przez sitko. Ew. dodaj do niej 1-2 łyżeczki likieru migdałowego albo rumu. 3. Większe gwiazdki posmaruj konfiturą. Przykryj mniejszymi gwiazdkami. Lekko dociśnij. Odłóż do zastygnięcia.
Pzygotowanie ok. 75 minut 1 sztuka 120 kcalŹródło: Tina