Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cynamonowy baranek"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Jajka ucieram z cukrem pudrem i solą. Dodaję dżem. Ucierając, dolewam olej i mleko. Na koniec wsypuję mąkę, cynamon i proszek do pieczenia.
Nasmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą foremkę w kształcie baranka wypełniam ciastem. Wstawiam na 50 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Po ostudzeniu wyjmuję baranka z foremki, spód wyrównuję nożem. Ustawionego na talerzu baranka polewam lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.
Także lukrem przyklejam oczy z perełek. Posypuję wiórkami kokosowymi, dekoruję pisakami spożywczymi.
<strong>Przepis nadesłała Łucja Staszyńska</strong>Źródło: Rewia