Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowy ślimaczek"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Rodzynki zalej gorącą wodą. W garnku rozpuść masło, wystudź. Do miski przesiej mąkę, dodaj drożdże, cukier, żółtka, wlej ciepłe mleko i masło. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, połącz z masą. Wyrób ciasto, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Rozpuść masło. Dodaj cukier i cynamon, wymieszaj, wylej na talerz. Z ciasta formuj wałki, obtaczaj je w polewie. Układaj w natłuszczonej i obsypanej mąką tortownicy, tworząc ślimaka. Resztą polewy posmaruj wierzch ciasta, posyp płatkami migdałów.
Piecz 35 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień