Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cytrynowa babka"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka, miksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sok i skórkę z cytryny, zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
Natłuszczoną formę wypełnij ciastem, piecz 40 minut w 180° C, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z 3 łyżkami soku z cytryny, polej babkę. Posyp kandyzowanymi owocami.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień