Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrynowy sorbet"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
Skórkę z cytryny pokrój i wrzuć do rondelka. Dodaj wodę i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Odstaw do schłodzenia.
Gotowy syrop cytrynowy wymieszaj z sokiem z cytryny i wodą mineralną. Wlej wszystko do wysokiego pojemnika i odstaw na 1,5 godz. do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmij lody i wymieszaj je trzepaczką. Wstaw z powrotem.
Mieszaj lody mniej więcej raz na godzinę przez około 4 godziny. Im więcej razy mrożone smakołyki będą mieszane, tym będą lżejsze.Źródło: Takie jest życie