Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Składniki
czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. w garnuszku rozmieszaj mleko z curkem oraz kakao i zagotuj. wsyp przygotowaną czekoladę i pogdrzej na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momętu aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku
ochłodzoną kremówkę wlej do miski, dosyp cukier waniliowy i ubij na sztywno. aby smietanka łatwiej i szybciej się ubiła mieszaj trzebaczką ochłodz w lodówce. Gorącą czekoladę przelej do filiżanek. Na wierzchu umieść kopiasto bitą śmietanę. wierzch polej likrem, możesz go także udekorować w fantazyjne wzory rozpuszczoną, ciepłą czekoladą. podawaj natychmiasta