Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie,czekoladowe,podobne do bloku z dzieciństwa z orzechami.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1001
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Mleko,margarynę,kakao,cukier waniliowy wkładam go garnka i rozpuszczam.Dodaję orzech i stopniowo mleko w proszku ciągle mieszając.Wyłanczam ogień i mieszam ,aż wszystko ładnie się połączy.
Masę wyjmuję na folię almuniową i zawijam w formie wałka.
Chłodzę pare godzin,a najlepiej przez całą noc.Po wyjeciu odwijam z folii i kroję w ok.2 cm. paski.