Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa gwiazda"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Ciasto: masło stop w rondelku. Mieszając, dodaj połamaną czekoladę, cukier i przesiane przez sitko kakao. Gdy się połączą, zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 10 minut.
Do ciepłej jeszcze masy wlej roztrzepane jajka i wymieszaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, wsyp do czekoladowej masy. Dodaj likier i wymieszaj. Masę wlej do formy w kształcie gwiazdy. Piecz około 45 minut w temp. 180°C.
Polewa: żelatynę namocz w łyżce wody. Masło, cukier, kakao, śmietanę podgrzej na małym ogniu, aż wszystkie się połączą. Dodaj namoczoną żelatynę i wymieszaj. Odstaw, aby ostygła.
Kiedy ciasto jest całkowicie zimne, polej polewą. Udekoruj gwiazdkami z czekolady białej i deserowej. Odstaw do stężenia.
<strong>Przepis przysłała Maria Koper z Koronowa</strong>Źródło: Bella Relaks