Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Więcej o przepisie
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 50
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 50
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę przesiewamy razem z kakao. Masło kroimy na kawałeczki i dodajemy do suchych składników. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę i szybko zagniatamy, aż powstanie jednolite ciasto. Formujemy kulkę, owijamy folią i wkładamy na pół godziny do lodówki. Stolnicę oprószamy mąką i rozwałkowujemy ciasto. Foremki wykładamy ciastem i nakłuwamy widelcem. Folię aluminiową zwijamy w kulki i kładziemy na środek każdej babeczki. Pieczemy w temp. 190 C przez 10 min, następnie zabieramy folię i ponownie pieczemy przez kolejne 10 min. Studzimy i wyjmujemy z foremek. Czekoladę roztapiamy. Orzeszki przekładamy do miseczki. Brzegi babeczek lekko zanurzamy w czekoladzie i orzeszkach. Odstawiamy, aż czekolada stężeje. Owoce układamy na środku babeczek. Dżem lub galaretkę roztapiamy i rozprowadzamy z łyżką wody, smarujemy owoce. Babeczki schładzamy w lodówce.