Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne twarogowe batoniki otulone gorzką gorzką czekoladą.
Miska, przezroczysta folia spożywcza, łyżka, widelec.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Do miski przełożyć biały twarogowy ser, dodać do niego mascarpone oraz czekoladowy krem i dosypać odżywkę białkową (odżywka nie jest konieczna, ale powoduje, że batony mają wyższą zawartość białka i dodatkowo zyskały przyjemny posmak białej czekolady). Wszystko dokładnie wymieszać (ja mieszałam ręcznie za pomocą widelca, ale można wykorzystać blender lub mikser). Rozkładałam kawałki pociętej przezroczystej folii spożywczej, a na nią kładłam porcje słodkiej twarogowej masy formując batonik. Zawijałam folię z masą w środku robiąc takie pakieciki, jakby ta masa pozawijana była w takie spore cukierki foliowe. W ten sposób ogarniętą masę twarogową przełożyłam do zamrażarki i pozostawiłam tam pakieciki na 2 godzinny. Po upływie tego czasu przygotowałam czekoladową polewę. W garnuszku na małej temperaturze podgrzałam gorzką czekoladę z dodatkiem mleka i masła. Wyjęłam twarogowe zawiniątka z zamrażarki, każdy kawałek zmrożonej twarogowej masy rozwinęłam z folii i zanurzałam w polewie czekoladowej, obtaczałam w czekoladzie, żeby cały kawalek był pokryty czekoladą. Postępowałam jednakowo z każdym batonikiem. Wyszło mi 6 sporych sztuk. Można zrobić mniejsze wielkością, a większą ilość batoników wedle uznania. Obtoczone w czekoladzie batoniki przełożyłam jeszcze na 40 minut do zamrażarki. Potem batoniki przechowuję już w lodówce.