Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowe kieszonki"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto: mleko podgrzej, do- daj pokruszoną czekoladę. Gdy się rozpuści, zestaw z ognia. Mąkę wymieszaj z kakao, cukrem pudrem i solą. Masło rozpuść i odstaw. Jajka wbij do chłodnego mleka, zmiksuj. Dolej wodę gazowaną.
Do masy mlecznej, ciągle miksując, wsypuj małymi porcjami mąkę z kakao. Ciasto ma mieć gęstość śmietany. Na koniec wlej masło i wymieszaj. Odstaw na 30 minut.
Gruszki umyj, obierz i pokrój w grube plasterki. Zagotuj szklankę wody. Wlej sok z cytryny, wsyp cukier. Mieszaj, aż się rozpuści. Do gorącego syropu włóż gruszki i gotuj, aż lekko zmiękną. Naleśniki usmaż na natłuszczonej patelni. Nałóż kawałki gruszek, złóż. Ułóż na talerzu i polej rozpuszczoną, czekoladą. Schłodź.Źródło: Naj