Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie wymaga stosowania maszyny do robienia lodów. Wystarczy pojemnik i blender. W trakcie produkcji nawet zastanawiałam się czy blender jest aż tak bardzo potrzebny i czy nie zastąpiłby go z powodzeniem zwykły widelec, którym można by roztrzepać lekko zamarznięte lody. Jeśli ktoś z Was robiłby je bez użycia blendera szybciej niż ja to bardzo proszę o informacje jak wyszło.
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 529
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 194
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15481
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 529
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 194
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 127
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 15481
Składniki
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić trzepaczką na pianę. Dodać powoli cukier i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać wszystko na gładką czekoladową bita śmietanę. Dodać skondensowane mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do pojemnika. Wstawić do zamrażalnika. Po 40 minutach wyjąć lody i zblenderować na gładką masę pozbywając się kryształków lodu. Wstawić do zamrażalnika na kolejne 40 minut. Powtórzyć cały proces trzy razy. Za trzecim razem, gdy masa będzie już gęsta po blendowaniu dodać solony karmel i delikatnie wmieszać go łyżką w masę. Lody wstawić do zamrażalnika aż do całkowitego zmrożenia, ok 6 godzin.