Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie smakołyków to już chyba moje hobby :-) W sezonie jesienno-zimowym moi chłopcy nie narzekają na brak słodkości. A spróbowali by ..... ;-)) W ten weekend upiekłam czekoladowe mufinki . Smakowały cudownie .
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Nastaw piekarnik na 180 stopni. Składniki suche czyli : mąka,cukier,proszek do pieczenia , kakao wymieszaj ze sobą w misce. Składniki mokre tj : mleko , jajko, olej wymieszaj w innej misce. Czekoladę połam na małe kawałeczki. Połącz składniki mokre z suchymi za pomocą miksera . Do uzyskanej masy dodaj połamaną czekoladę. Gotowe ciasto nałóż do foremek . Piecz ok 15 minut . Sprawdź wykałaczka czy si e upiekło. Jeżeli jest sucha to możesz wyjąć mufinki z piekarnika .