Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te czekoladowe szyszki są bardzo proste w przygotowaniu, a niezwykle efektownie wyglądają na talerzu. Do ich wykonania możesz zaprosić dzieci, na pewno będą czerpały wielką radość z formowania jadalnych szyszek. Gotowe przekąski posyp cukrem pudrem.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2931
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2931
Składniki
Herbatniki zmiel w blenderze na piasek. Miękkie masło utrzyj w cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodaj kakao i aromat albo alkohol i ponownie zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj zmielone herbatniki i wymieszaj łyżką. Masa powinna być zwarta.
Z powstałej masy nabieraj łyżką porcje, formuj stożki i wbijaj płatki czekoladowe zaczynając od dołu nowo powstałej szyszki. Radzimy, by najpierw wybierać większe płatki, a im wyżej wierzchołka, tym wielkość płatków powinna się zmniejszać. Układaj płatki naprzemiennie, aby utworzyć naturalny kształt.
Gotowe szyszki ułóż na talerzu i oprósz cukrem pudrem. Przechowuj je w lodówce.