Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne lody czekoladowe rozpływające się w ustach. O aksamitnej konsystencji. Domowe na naturalnych składnikach.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Wlewamy likier podczas miksowania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciepłą stopniowo wlewamy do żółtek ubijanych z cukrem. Na koniec do masy jajecznej dodajemy ubitą na sztywno śmietankę 30 %. Mieszamy na najniższych obrotach. Przelewamy do foremek i mrozimy w zamrażalniku kilka godzin.