Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 675
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 675
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 184
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję żółtka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, mleko, kakao i kawę rozpuszczoną w odrobinie wody, otartą skórkę z pomarańczy, 5 dag posiekanej czekolady oraz dżem. Mieszam z pianą ubitą z białek.
Piekę 60 minut w 180 st C. Studzę i pokrywam polewą z 10 dag czekolady i śmietanki podgrzanych i rozpuszczonych w kąpieli wodnej.