Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowiec z kawą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 251
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5408
Składniki
Masło ucieram z cukrem. Stopniowo dodaję żółtka, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, mleko, kakao, kawę rozpuszczoną w odrobinie wody, otartą skórkę z pomarańczy, 5 dag posiekanej czekolady oraz dżem (dowolny). Delikatnie mieszam z pianą ubitą z białek.
Piekę 60 min w 180°C (do suchego patyczka). Studzę i pokrywam polewą z 10 dag czekolady i śmietanki podgrzanych i rozpuszczonych w kąpieli wodnej.
80 min • Porcja 360 kcal • Koszt porcji 1,10 gr • Przepis na 10-12 porcji
<strong>Monika Jałocha z Pilawy</strong>Źródło: Kobieta i życie