Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napisałam ciacha, gdyż wyszło 16 sztuk okazałych krążków. Nie ma w składzie proszku do pieczenia, a mimo to potrajają swoją objętość podczas pieczenia. W smaku są mega czekoladowe z nutą bananową.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 44
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5354
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 412
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
w garnuszku należy roztopić masło, wyłączyć, do gorącego wsypać pokruszoną czekoladę. Odstawić do ostudzenia. Jaja, cukier i ekstrakt waniliowy ubić mikserem, aż potroi swoją objętość. Dodać przesianą mąkę, następnie powoli wlewać wystudzoną masę czekoladową. Banana pokroić na cienkie krążki. Można krótką chwilkę wymieszać mikserem, aby je rozdrobnić. Ja tak zrobiłam. Dużą łyżką wylewać ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Trzeba robić odstępy. Piekłam na dwóch po osiem sztuk. ok. 8-10 minut w 160* z termoobiegiem.