Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne czekoladowe babeczki z dodatkiem wiśni i bitą śmietaną idealne na różne okazje i święta .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Składniki
Do rondelka włóż margarynę , dodaj cukier, czekoladę , mleko podgrzewaj do rozpuszczenia , odstaw do wystudzenia.
Wiśnie odsączamy na sicie. Jajka ubijamy na sztywno dodajemy masę czekoladową i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie odsączone wiśnie .
Gotowe ciasto wkładamy do papilotek do 3/4 wysokości i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 st.
Zimną śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj serek .Śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj babeczki, na wierzch zetrzyj czekoladę na tarce.