Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 71
Składniki
czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 3 zł, 698 kcal, dla 8 osób
Połącz kakao z cukrem, dodaj wodę i masło. Całość zagotuj w garnku.
Ostudź masę do temperatury ok. 45 stopni. Do studzonej masy dodaj mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj, tak by nie było grudek.
Dodaj pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełóż do formy wyłożonej folią.
Wstaw do lodówki na 4 godziny, aby masa dobrze zastygła.
Blok po wyjęciu z formy można polać rozpuszczoną czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do kubka gorącego mleka.Źródło: Olivia