Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1948
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1948
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Najpierw wysmarowac foremki masłem, wsypać kakao i dokładnie rozprowadzic
Zagotować wodę w garnku, zrobić kąpiel wodną czyli położyc na gotującej sie wodzie miske. Do miski masło i roztopić, póżniej czekolaðe i mieszać razem aż do całkowitego rozpuszczenia. ściągnąc z gazu i ostudzić. Czekolada im lepsza tym lepszy deser bedzie, najlepiej jak ma minimum 80% .
W osobnej misce zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę jajka, żółtka i cukier. Jak beda gotowe dodać mąkę i miksować dalej do uzyskania jeszcze lepszej masy :)
Dodac roztopioną czekoladę do masy jajecznej o dokladnie wymieszać
Rozlac do foremek, tylko uważać by nie lac do pełna gdyż ciasto będzie rosło
do rozgrzanego piekarnika 180C, włożyć foremki na 10- 12 minut nie więcej chyba że macie naprawde duże foremki
Wyciągnąć z piekarnika poczekac około minutki i przewracać foremki, od razu serwować gorące , najlepsze są z lodami waniliowymi. Mniam