Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowy jeżyk"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 367
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 367
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14754
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 357
Składniki
Masło utrzyj z cukrem pudrem. Dodawaj kolejno po całym jajku, ucieraj dalej. Na końcu dodaj kakao (wlej też wódkę, jeśli deser jest dla dorosłych) i zapach.
Herbatniki połam na małe kawałki i wymieszaj z masą. Wyłóż na półmisek i nożem maczanym w zimnej wodzie uformuj jeżyka.
Oczy i nosek zrób z kolorowych cukierków, a kolce z połamanych paluszków.
Gotowego jeżyka wstaw do lodówki na półtorej godziny, aby stężał.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Świat kobiety