Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy wieniec z pistacjami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubij jajka i cukier. Dodaj mieszankę mączną i wlej ciasto do wysypanej formy na babkę. Piecz 35 min w 170 °C.
Po upieczeniu poczekaj, aż babka troszkę wystygnie w formie. Następnie wyjmij i poczekaj, aż zupełnie wystygnie. Umyj i osusz formę, wyłóż ją folią spożywczą. Serek mascarpone zmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru i wymieszaj z 2/3 pistacji.
Ze schłodzonej babki odetnij poziomo spód. Wyżłób, napełnij serkiem i przykryj odciętą częścią. Babkę włóż z powrotem do formy i wstaw do zamrażalnika do stężenia. Udekoruj polewą i pistacjami.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14