Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekolodawo-jagodowe babeczki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Daktyle zalej wrzątkiem.
W misce wymieszaj mąkę z płatkami i miękkim masłem i cukrem, aż wszystkie dobrze się połączą i powstaną grudki.
Do miski wsyp cukier, dodaj masło i namoczone daktyle. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj jajko, oba rodzaje mąki, pokruszoną czekoladę, sodę. Miksuj do uzyskania jednolitej masy. Przełóż do kokilek i wstaw do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie wyjmij kokilki i na wierzchu podpieczonych babeczek ułóż jagody i kruszonkę. Wstaw na kwadrans. Sprawdzaj, czy jagody się rozpuszczają, a kruszonka nabiera złocistego koloru.Źródło: Olivia