Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czerwone gazpacho z papryką i curry"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Składniki
Pokrój cebulę, marchewkę i seler w drobną kostkę. Posyp curry i podsmaż warzywa na mocno rozgrzanej oliwie. 2. Umyj paprykę, rozetnij i wyjmij pestki. Poszatkuj w kostkę. Odłóż 2 łyżki pokrojonej papryki do dekoracji. Umyj i pokrój pomidory. Dodaj je z papryką do warzyw. Smaż ok. minuty. Zalej bulionem i gotuj ok. 15 minut, aż warzywa się rozpadną. Dopraw solą, pieprzem. 3. Schłodź zupę. Następnie zmiksuj na krem. Przelej do talerzy. Porcje udekoruj papryką, natką i połówką tostu.
Pamiętaj!
Dobrze dopraw warzywa. Pokrojone w kostkę cebulę, marchewkę i seler naciowy dopraw łyżeczką łagodnego curry. Podczas smażenia na rozgrzanej oliwie przejdą smakiem przyprawy.Źródło: Olivia