Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czerwone gołąbki z kaszą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Grzyby mocz w wodzie przez noc. Osącz, zalej wodą, osól, ugotuj. Odcedź, ostudź, pokrój na kawałki.
Kaszę pęczak zalej 2 i pół szklanki wody, osól. Ugotuj na małym ogniu. Cebule i czosnek posiekaj, podsmaż na oleju. Wymieszaj z pęczakiem, grzybami i jajkami, przypraw.
Kapustę obgotuj, podziel na liście. Wytnij nerwy. Ułóż farsz, zwiń. Ułóż w naczyniu wyłożonym liśćmi, podlej wodą. Piecz godzinę w 200°C.
Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie