Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 90
Składniki
Wlej śmietanę 12 proc. do rondla, dodaj żelatynę i pozostaw do spęcznienia. Następnie podgrzej śmietanę, aż żelatyna delikatnie się rozpuści i odstaw na chwilę do ostygnięcia.
Zmiksuj buraki blenderem, wymieszaj ze śmietaną 22 proc. i łyżeczką tartego chrzanu.
Do kremu z buraków dodaj żelatynę ze śmietaną i dopraw solą. Mus buraczkowy przelej do mniejszych miseczek i odstaw do lodówki.
Gdy pianka będzie wystarczająco sztywna, udekoruj łyżką śmietany 18 proc. i gałązką koperku. Podawaj z grzankami.
Czas przygotowania: 45 minut 220 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień