Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cztery fakty o szczypiorku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Zwalcza bakterie i wirusy
Dzięki zawartości witaminy C oraz siarki, szczypiorek działa odkażająco i chroni przed infekcjami. Skraca też czas trwania stanów zapalnych dróg odechowych.
Pobudza apetyt i wzmaga trawienie
Ma ostry zapach i specyficzny smak, zachęcając do jedzenia. Wspomaga też perystaltykę jelit i zapobiega przewlekłym zaparciom.
Zmniejsza ciśnienie
Jego słony smak zastępuje sól, co ogranicza ilość wody i korzystnie wpływa na krążenie.Źródło: Takie jest życie