Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane daktyle to pyszna i zdrowa przekąska, a jej zrobienie jest proste i nie zabiera dużo czasu...
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10008
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 247
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10008
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 247
Składniki
Daktyle naciąć wzdłuż, usunąć pestki. Do środka włożyć po dwie połówki orzechów.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Każdy daktyl zanurzyć w roztopionej czekoladzie, i pomagając sobie widelcem, przełożyć na kratkę lub folię aluminiową. Dowolnie ozdobić.
Wstawić do lodówki na około 20 minut, do stężenia czekolady.