Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nieco, dla tych, co lubią delicje.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1552
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
2 galaretki rozpuścić w 0,5 l wrzącej wody, dać do wystudzenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową i ułożyć warstwę herbatników. Składniki polewy zagotować i wystudzić (można użyć gotowej polewy). Tężejącą galaretkę wymieszać z dżemem, dać do lodówki, jak gęstnieje wyłożyć na ciastka, przykryć drugą warstwą herbatników, polać zimną polewą. schłodzić.
Galaretki i dżem powinny być w tym samym smaku, ja użyłam malinowe, bo miałam dżem własnej roboty.