Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Delikatny pudding ryżowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Mleko zagotuj z otartą skórką z cytryny, dodaj ryż i mieszając, gotuj ok. 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dosyp 2 łyżki cukru.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, dodaj do ryżu i wymieszaj.
Śmietanę ubij i połącz z ryżem. Gotową masę przełóż do foremek i wstaw do lodówki.
Deser ułóż na zmiksowanych brzoskwiniach. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Kurier TV