Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos dla milosników "podchmielonych" deserów i gorzkich smaków. W wersji slodkiej i dla dzieci alkohol mozna zastapic sokiem, a gorzka czekolade - mleczna.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Cukier karmelizowac na jasnobrazowy kolor, dodac troche wody a nastepnie orzeszki piniowe i wymieszac z karmelem.
Wylać mieszanine na kawalek papieru do pieczenia, cienko rozprowadzic, pozostawic do wyschniecia i pokruszyc tluczkiem.
Wycisnac ok. 12 czerwonych pomaranczy aby uzyskac 500-600 ml soku. Wlac sok do rondla i gotowac redukujac jego ilosc o polowe. Dodac gorzki likier i odstawic na 5 minut. W tym czasie z pozostałych pomaranczy wyciac filety i dodac do plynu.
Podawac zaczynajac od porcji plynu z owocami, na wierzchu umiescic porcje sera, posypac okruchami orzeszków w karmelu, ubic smietane, wlac do szprycy i ozdobic kazda porcje.
Czekolade pokroic i posypac nia deser, ewentualnie ozdobic listkami swiezej miety.