Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne borówki i rabarbar, słodki waniliowy budyń - idealne połączenie!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Budyń przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu - dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy. Następnie dodajemy borówki, znów mieszamy i nakładamy do pucharków - budyń jest gorący! Rabarbar kroimy w małe kawałki, wrzucamy do garnka razem z 2 łyżkami cukru i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, mieszamy. Wkładamy do mikrofali i podgrzewamy - żelatyna idealnie się rozpuści. Gotową żelatynę dodajemy do rabarbaru i mieszamy. Następnie nakładamy do pucharka na masę budyniową. Zamiast rabarbaru można użyć truskawek czy innych owoców, a masę zrobić na galaretce :)