Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowaniu , smaczny i lekki. Do galaretki dodałam truskawki z syropu, a syrop wykorzystałam do rozpuszczenia galaretek.
trzepaczka, foremka serduszka, garnki, sitko, prostokątna foremka,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Serduszka; Galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml, przegotowanej gorącej wody. Dokładnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia, następnie przelać do leciutko natłuszczonych foremek serduszka i włożyć do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Truskawki odsączyć z syropu na sitku. Syrop 200 ml. przelać do garnka dolać 600 ml. wody i doprowadzić do zagotowania. Po zagotowaniu wyłączyć i wsypać 2 galaretki truskawkowe , dokładnie rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia. Do prostokątnej foremki lekko natłuszczonej włożyć truskawki, wlać rozpuszczoną galaretkę i włożyć na parę godzin do lodówki do stężenia. Zagotować 600 ml. wody po zagotowaniu wyłączyć wsypać 8 łyżek żelatyny i 5 łyżek galaretki cytrynowej, mieszać tak długo aż żelatyna i galaretka się całkowicie rozpuszczą Śmietanę kremówkę ubić ręczną trzepaczką dodając cukier puder , połączyć z jogurtem greckim. Do masy jogurtowej stopniowo dodawać letnią żelatynę cały czas mieszając trzepaczką. Tak przygotowaną masę jogurtową wlać na stężoną galaretkę i ponownie włożyć do lodówki. Gdy masa jogurtowa będzie prawie gotowa (prawie stężała) ułożyć na niej serduszka z galaretki i ponownie włożyć do lodówki. Po stężeniu deser pokroić na kawałki według serduszek. Czas przygotowania + czas chłodzenia.
Deser gotowy do całkowitego stężenia.