Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mus z orzeźwiającego grejpfruta to z pewnością idealny pomysł na deser w upalne letnie dni. smacznego! :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27479
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1218
Składniki
Żelatynę rozpuścić według przepisu. Z żółtego grejpfruta wycisnąć sok (ok. 200 ml). Czerwony sparzyć, obrać, usunąć białą skórkę. Miąższ pokroić na plasterki.
ogurt połączyć z sokiem z żółtego owocu, cukrem i cukrem waniliowym. Stale mieszając, dolewać żelatynę. Na sztywno ubić śmietanę, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać.
Do pucharków włożyć kawałki czerwonego grejpfruta i krem. Wstawiać na 1 godz. do lodówki