Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko i owocowo. Ten deser kusi zamachem i soczystym smakiem świeżych gruszek. Niesamowite doznania gwarantowane!:)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Jedną gruszkę zostawić do dekoracji, resztę obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. 1 l wody zagotować z cukrem, wrzucić gruszki i gotować na małym ogniu ok. 10-15 min.
Ugotowane gruszki ostudzić, pokroić w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fiksem, na koniec dodać tartą czekoladę.
Do pucharków nakładać śmietanę na przemian z gruszkami. Dekorować pozostawioną gruszką.