Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie Kochani! Dziś pogoda nas nie rozpieszcza, ale na poprawę humoru i zdrową dawkę energii polecam prosty w przygotowaniu jesienny deser jogurtowy z dodatkiem owoców. Mus malinowy z lekko kwaskową nutą, jabłkowy z aromatyczną nutą cynamonu oraz jogurt naturalny to bardzo zgrane połączenie. Całość wieńczą suszone owoce ananasa i mango. Smacznie polecam :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 114
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, zalewamy odrobiną wody i gotujemy. Do ugotowanych jabłek dodajemy cynamon i syrop trzcinowy, a następnie całość miksujemy na gładką masę lub dobrze rozgniatamy widelcem. Masę studzimy.
Do rozmrożonych malin dodajemy syrop trzcinowy i delikatnie je rozgniatamy, tak aby przybrały postać musu.
Do pucharków lub szklanek przekładamy na przemian mus malinowy, jogurt i mus jabłkowy, a wierzch posypujemy suszonymi owocami mango i ananasa. Deser najlepiej smakuje lekko schłodzony. Życzę smacznego! :)