Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z mleczkiem kokosowym, oraz z sokiem z cytrusów
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 160
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Składniki
Puszką mleka kokosowego wstrząsamy. Mleko mieszamy z serkiem homo i pokruszonymi słodzikiem. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do masy kokosowej i mieszamy. Z owoców ścieramy skórkę, i wyciskamy sok. Całość podgrzewamy w rondlu. Gdy mus będzie gorący, dodajemy pokruszony słodzik. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, następnie podgrzewamy w mikrofali. Dodajemy do musu i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń nakładamy masę kokosową, gdy stężeje - mus cytrusowy. Można posypać prażonym kokosem.