Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser limonkowo-cytrynowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Herbatniki rozdrobnij w malakserze (lub wałkiem na stolnicy). Podgrzej masło z miodem i wymieszaj z herbatnikami. Wysyp na średniej wielkości tortownicę i dobrze ugnieć łyżką. Żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody.
Z limonek i cytryny otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Wymieszaj go z rozpuszczoną żelatyną. Ubij śmietankę.
Mleko i serek dobrze rozkłóć i wymieszaj z otartą skórką, żelatyną i na końcu delikatnie z ubitą śmietanką. Wylej na przygotowany spód i schłodź w lodówce do zastygnięcia.Źródło: Show