Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser migdałowy"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 10
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 10
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Kremówkę ubij z dodatkiem cukru pudru. Dodaj aromat migdałowy, szczyptę barwnika, mascarpone i mieszaj aż do połączenia składników.
Pierniczki drobno pokrusz. Migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 3 minuty i obierz ze skórek. Kilka odłóż do dekoracji, a resztę drobno posiekaj.
W wysokich pucharkach ułóż na przemian warstwy kremu, pierniczków i migdałów. Posyp całymi migdałami. Przed podaniem schłodź.
30 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300Źródło: Super TV