Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser ryżowy z brzoskwiniami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Mleko doprowadź do wrzenia z otartą skórką z cytryny. Dodaj ryż i mieszając, gotuj 20 minut na wolnym ogniu. Na koniec dosyp 2 łyżki cukru.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, dodaj do ryżu, wymieszaj. Gdy przestygnie, połącz z ubitą śmietanką.
Gotową masę ryżową nałóż do foremek i wstaw na godzinę do lodówki. Zmiksowane brzoskwinie podgrzej wraz z 2 łyżeczkami cukru.
Schłodzony deser polej owocowym sosem i udekoruj liskami melisy.Źródło: Kurier TV