Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser, który powstał na szybko, z "resztek", które miałam w lodówce :-)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Miąższ awokado wyjąć ze skórki, zblendować z bananem, kakao i opcjonalnie cukrem pudrem na gładką jednolitą masę. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać twarożek, masę kajmakową i krótko zmiksować, do połączenia się składników. Ewentualnie dosłodzić cukrem pudrem. Do szklanek, pucharków lub słoiczków przełożyć krem z awokado, na wierzch wyłożyć masę serowo-kajmakową. Schłodzić kilka godz. w lodówce. Przed podaniem można udekorować płatkami śniadaniowymi.
Smacznego :-)