Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Deser toffi z jabłkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2143
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2143
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Składniki
Jabłka umyj, obierz i pokrój w plasterki. W rondelku rozgrzej 2 dag masła. Wrzuć jabłka, wsyp cynamon, wlej sok wyciśnięty z cytryny. Smaż na wolnym ogniu, aż jabłka zmiękną.
Do drugiego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż się stopi i zrumieni. Dodaj resztę masła i mieszaj aż się połączą. Zdejmij z ognia. Kiedy ostygnie, wlej połowę śmietany. Wymieszaj.
Resztę śmietany kremówki ubij na sztywno. Do dekoracyjnych pucharków nakładaj na przemian porcję bitej śmietany, usmażonych jabłek oraz sos karmelowy.
Nakryj kleksem bitej śmietany. Udekoruj. Wstaw do lodówki, aby deser stężał.
<strong>Przepis przysłała Krystyna Suchocka z Ełku</strong>Źródło: Bella Relaks