Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie galaretki i musu truskawkowego
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 48
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 101
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i zmiksować. Białą i czerwoną żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Puree truskawkowe podgrzać i rozpuścić w nim odciśniętą żelatynę. Połowę masy przełożyć do czterech szklanek/pucharków. Do dużej miski (takiej, żeby zmieściły się cztery szklanki) wsypać sól. Szklanki z puree truskawkowym ustawić ukośnie w misce z solą. Miskę wstawić do lodówki na ok. 60 minut.
Białą czekoladę posiekać i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok. W drugiej misce w kąpieli wodnej ubić na kremową masę jajko, żółtko i cukier. Dodać roztopioną czekoladę i rum do smaku.
Drugą połowę puree truskawkowego jeszcze raz podgrzać i dodać do musu czekoladowego. Ostudzić. Kremówkę ubic na sztywno i dodać do musu. Masę przełożyć do szklanek i ponownie wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego :)