Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
rozpuszczamy 2 różne galaretki (smak jak kto lubi) jedną w mniejszej ilości wody niż jest podane na opak, ok. 250ml; drugą galaretkę w normalnej czyli ok. 500ml musimy odczekać aż galaretki ostygną; miksujemy jogurt z dwoma łyżkami cukru pudru by go lekko napowietrzyć następnie dodajemy stopniowo galaretkę rozpuszczoną z 250ml wody; miksujemy na jednolita masę; wlewamy do szklanek jako pierwszą warstwę, wkładamy do lodówki; czekamy aż zgęstnieją; po tym czasie na jogurtowo-galaretkową warstwę nakładamy drugą z samej galaretki i znów odstawiamy do lodówki, ubijamy zimną śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru na sztywno dokładamy już łyżką również stopniowo serek homogenizowany a na samym końcu zmielone bardzo drobno orzechy, dokładnie i delikatnie musimy całość wymieszać; nakładamy jako trzecią warstwę posypując startą gorzką czekoladą i do lodówki do wychłodzenia, smacznego