Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Deser z bakaliami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Przelej wrzącą wodą i odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel w maszynce, utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z bakaliami. Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj.
Do gotującej się wody możesz dodać odrobinę masła. Odcedź i odstaw. Następnie wymieszaj z przygotowaną masą makową. Całość przełóż do formy żaroodpornej, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200 °C. Przed podaniem danie udekoruj kawałkami orzechów włoskich.Źródło: Na żywo