Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukoronowaniem każdego przyjęcia, w tym i ogrodowego, jest deser. Dziś proponuję banany z grilla. Są przepyszne.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1221
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
Przygotować trzy kawałki folii aluminiowej. Dość spore, aby w każdy zawinąć po jednym bananie. Środek każdej folii posmarować masłem. Banany obrać i skroić sokiem z cytryny. Umieścić je na posmarowanych miejscach w folii. Wierzch każdego z nich posmarować miodem. Każdy banan zwinąć dokładnie w folię tak aby powstały pakieciki. Banany umieścić na obrzeżu grilla. Piec je 15-20 minut. Po ugrillowaniu folię rozchylić. Jeszcze ciepłe banany, posypać startą na tarce czekoladą, która się lekko roztopi.